Lleida
21-37° C (sol)
97% 26 km/h


Unió de Pagesos alerta d'una davallada d'entre el 30% i el 805% de la producció d'olives per la meteorologia adversaEl sindicat adverteix d'una caiguda del preu de l'oli d'oliva de més del 32% respecte de l'any passat


Unió de Pagesos (UP) adverteix d'una forta davallada de la producció d'olives a Catalunya de cara a la campanya 2018-2019 per diversos motius relacionats amb la meteorologia contrastada entre llargues sequeres i aiguats abundants. Les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i el Penedès són les zones més afectades, amb pèrdues de producció del 30 al 80% en funció del territori.

Segons UP, a les Terres de l'Ebre, després de tres anys consecutius de sequera a les comarques del Baix Ebre i el Montsià, les pèrdues poden arribar a ser del 80% respecte de la producció anterior al període de sequera. Al Baix Camp, la reducció de collita pot arribar fins a un 70% menys que en la campanya passada; a l'Alt Camp podria situar-se en la meitat de la de l'any passat, i al Baix Penedès, un 60% menys que la campanya passada.

Pel que fa a l'Alt Penedès, el sindicat calcula que la collita serà entre el 70% i el 80% inferior a la de l'any passat; a les Garrigues es preveu molta variabilitat en secà i en regadiu, i la previsió és que la producció sigui superior a la de l'any passat. A l'Urgell, la Noguera i la Segarra, entre un 30% i un 45% menor que la de l'any passat per mal quallat i sequera, encara que molt desigual segons les zones.

Al Priorat la producció pot arribar a ser un 30% inferior a la de l'any passat, tant en reg de suport com en secà, i a l'Alt i al Baix Empordà, inferior a la collita normal de l'any passat, tot i que les últimes pluges han pogut incidir favorablement.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats