Lleida
1 / 10° C (boira)
97% 26 km/h


Unió de Pagesos denuncia que els preus en origen del sector oví i cabrum han caigut un 9% en l'últim anyEl sindicat reclama la posada en marxa de l'observatori de preus i que es faci complir l'obligatorietat de l'etiquetatge


Unió de Pagesos ha denunciat de la reducció del 9% en els preus en origen d'oví i cabrum en l'últim any. El sindicat ha posat de relleu la situació de "crisi perllongada des de fa cinc anys i agreujada els tres últims" que pateixen els productors del sector, i el fet que a aquests factors s'afegeix la tendència a l'alça del cost de les matèries primeres per a alimentació per al bestiar.

UP ha explicat que, entre la primera setmana d'octubre del 2017 i la mateixa del 2018, segons la Llotja de l'Ebre, el preu mitjà del xai d'11 quilos ha passat de 5,69 euros per quilo viu a 5,19 euros per quilo viu, mentre que el preu mitjà del xai de 25 quilos ha passat de 3,47 euros per quilo viu a 3,15 euros per quilo viu.

Unió de Pagesos també considera que a la situació dels baixos preus "que es manté any rere any", cal afegir el canvi en les tendències dels preus en dates com ara Setmana Santa o Nadal, en les quals "la millora de la demanda permetia als productors alleujar la seva situació". Però, "en els darrers anys, aquesta millora ja no es dona i, per tant, els ramaders mantenen la situació de preus a la baixa tot l'any", segons l'organització agrària.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats