Lleida
8 / 21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Unió de Pagesos exigeix al govern de l'Estat la "correcció" de forma "urgent" de la PAC actualEl sindicat, a través d'Unió d'Unions, també reclama la regulació de la venda a pèrdues i un gasoil professional


La 3a Assemblea d'Unió d'Unions d'Agricultors i Ramaders celebrada a Madrid ha aprovat una plataforma reivindicativa de mesures "urgents" d'abast estatal per al sector agrari, a proposta d'Unió de Pagesos. La principal reivindicació se centra en demanar la "correcció" de l'aplicació de la Política Agrària Comuna (PAC) actual. Unió d'Unions reclama al govern espanyol que els perceptors dels ajuts siguin aquells agricultors que obtenen almenys el 25% dels ingressos de les activitats agràries.

Tot i això, vol que en establir aquest requisit no exclogui l'activitat agrària de sectors socials del món rural i prevegi una franquícia per aquells que només obtenen fins a 1.250 euros anuals. Entre altres peticions, la coordinadora agrària estatal de la qual forma part UP també reclama la regulació de la venda a pèrdues i un gasoil professional.

A més, Unió d'Unions considera que la reivindicació per corregir l'aplicació actual de la PAC hauria d'establir pràctiques equivalents considerades com a pràctiques beneficioses per al clima i el medi ambient "perquè no sigui obligatori abandonar capacitat productiva".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats