Lleida
8 / 21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


UP alerta de retards en la sembra del cereal per les pluges i espera que això no compti com a incompliment per la PACEl sindicat no vol que els pagesos afectats perdin els ajuts directes i tem possibles sancions per contaminació per nitrats


Unió de Pagesos ha demanat a l'Administració que les conseqüències dels forts aiguats de les darreres setmanes, que impedeixen als pagesos entrar als camps a treballar, no incideixin a l'hora de sol·licitar els ajuts directes de la Política Agrària Comuna (PAC) per al 2019. Així, el sindicat demana que el fet de no poder complir amb la diversificació de conreus o amb els període d'aplicació de fems i purins no compti com un incompliment dels requisits d'aquests ajuts. Segons UP, aquesta situació està generant incertesa al sector, ja que en molts casos serà impossible complir amb alguns dels requisits que es demana per la PAC i a més diuen que hi ha risc de possibles sancions per incompliment del decret relatiu a la contaminació per nitrats que provenen de fonts agràries.

Els ajuts directes de la PAC obliguen els productors de cereals i de conreus herbacis que disposen de més de 30 hectàrees de conreu, la immensa majoria de la pagesia professional cerealista de Catalunya segons UP, a realitzar tres conreus diferents cada any per percebre els ajuts del component verd de la PAC. La impossibilitat d'entrar a sembrar els conreus d'hivern ja ha dut a la pagesia cerealista a refer tot el seu programa de conreus de l'època de sembra del cereal d'hivern, motiu pel qual els serà molt difícil complir amb aquesta obligació.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats