Lleida
17-32° C (sol)
97% 26 km/h


UP tem que el creixement del mercat mundial de porcí disminueixi el marge dels productors catalans en el segon semestrePer evitar-ho, aposten per assegurar un bon rendiment i una bona qualitat sanitària a les granges per mantenir la competitivitat i l'exportació


Unió de Pagesos (UP) estima que el primer semestre del 2018 les granges de porc aconseguiran un marge positiu, malgrat que el mercat ha baixat un 13% respecte a l'any passat i a que el preu de venda a la llotja és inferior, amb uns 16 cèntims menys per quilo de mitjana que al del 2017. De fet, destaquen, el preu del porc a l'inici de la temporada estiuenca és el més baix de la dècada. Amb tot, els rendiments oferiran un balanç positiu perquè el preu de cost serà similar al de l'any passat. De cara al segon semestre, però, UP considera que serà "més complicat".

Principalment, expliquen, perquè després de dos anys amb guanys al sector, hi ha hagut increment de producció a nivell mundial, sobretot als EEUU i la Xina. Això fa que fa que al mercat mundial hi hagi més oferta de porcí i que, per tant, previsiblement, a la tardor el preu vagi a la baixa i els marges del 2018 s'ajustin, ha explicat aquest dimarts el responsable nacional del sector Porcí d’Unió de Pagesos, Rossend Saltiveri. Per fer front a aquest creixement del mercat mundial de porcí, des d'UP aposten per assegurar un bon rendiment i una bona qualitat sanitària a les granges. Així, asseguren, es mantindrà la competitivitat i l'exportació, que a Catalunya se situa en el 60%.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats