Lleida
2 - 9° C (boira i sol)
97% 26 km/h


Xavier Roé pren el relleu a Marià Sorribas en la direcció general d'IndulleidaEl traspàs de la gestió de les diferents àrees de l'empresa s'anirà produint fins a la Junta general d'accionistes de la companyia prevista pel novembre


Xavier Roé (Santa Bàrbara, 1964) ha assumit la direcció general d'Indulleida aquest mes de juliol, prenent així el relleu a Marià Sorribas que ha estat el gerent de l'entitat transformadora de fruites i verdures ubicada a Alguaire (Segrià) des de la seva fundació el 1980. El president de la companyia, Jaume Gené, considera que "tocava un relleu natural davant la jubilació" del fins ara director general. "Busquem la continuïtat i millora en la marxa d'Indulleida que és i ha estat un exemple d'indústria transformadora arrelada al sector productiu", ha remarcat Gené. Durant els pròxims mesos, en concret fins a la Junta general d'accionistes prevista pel mes de novembre, s'anirà produint el traspàs de la gestió de les diferents àrees de l'empresa.

L'ebrenc Xavier Roé és enginyer tècnic industrial, especialitat en químiques, per la Universitat Politècnica de Catalunya i té el Programa de Desenvolupament Directiu (PDD) cursat a l'IESE. Durant la seva trajectòria professional més recent destaca haver estat director industrial de Grup Ametller Origen d'Olèrdola (Barcelona), empresa amb camps propis, planta de transformació i botigues de fruites, verdures i elaborats; així com director general de Sorribas grup alimentari especialitzat en alimentació ecològica. El nou director d'Indulleida també té experiència professional en sectors com ara els de l'automoció o la indústria química.

Segons Roé, una de les motivacions principals l'han portat fins a Indulleida és que prové "de família de pagesos i els valors i les persones seran la base" de la seva gestió a Indulleida, "on buscarem la sostenibilitat econòmica i del medi ambient". Igualment ha remarcat que se sent molt sensibilitzat i interessat per l'alimentació i nutrició saludable, "on la fruita i la verdura seran els pilars d'aquesta realitat a dia d'avui". "Així que Indulleida té molt recorregut en aquesta línia".

El fins ara director general, Marià Sorribas, ha assenyalat que veu Xavier Roé "una persona propera a l'equip i molt il·lusionada amb el projecte d'Indulleida". I, això, "em deixa esperançat respecte a mantenir el creixement que viu l'empresa, basada en l'economia circular i uns valors ètics de funcionament, així com l'objectiu de donar servei i rendibilitat als accionistes lligats al sector productor; i donar satisfacció als clients i empleats d'Indulleida".

Indulleida SA, fundada el 1980, és una societat dedicada a l'elaboració de derivats de fruita i hortalisses. Els seus accionistes són cooperatives i centrals hortofructícoles; en el seu conjunt més de 170 empreses productores que engloben més de 18.000 agricultors de tota la geografia estatal i el sud de França. El subministrament de fruita està assegurat tant per l'estreta relació entre Indulleida i els proveïdors, com per contractes de subministrament plurianuals que es subscriuen amb els productors.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats