Lleida
1 - 12° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La balena morta de Montgat es deshidratarà mitjançant un tractament tèrmic en una planta de TérmensLa part sòlida de la matèria orgànica resultant es convertirà en una farina combustible i la part líquida es destinarà a biodièsel


La balena que va aparèixer morta ahir dilluns en una platja de Montgat es deshidratarà mitjançant un tractament tèrmic a la planta de valorització de residus SECANIM Bio-Industries de Térmens, a la Noguera. El cadàver de l'animal ha estat remolcat amb una barca aquest dimarts al migdia al Port de Badalona i posteriorment s'ha carregat a un camió per ser traslladat cap a la planta de Térmens.

Una vegada hi arribi començarà el procés de valorització d'acord amb la normativa vigent. En primer lloc es triturarà la balena per tal que quedi reduïda a partícules d'un màxim de cinc centímetres i posteriorment se li aplicarà un tractament tèrmic per deshidratar-la. De la matèria orgànica resultant se n'aprofitarà, per una banda, la part sòlida, que es transformarà en una mena de farina combustible per a cimenteres, i per l'altra la part líquida, és a dir, els greixos, que destinaran a ús biodièsel.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats