Lleida
8 / 26° C (sol)
97% 26 km/h


Alcaldes republicans lleidatans creen un moviment de suport als electes investigats i encausats pel procésAgrupa una quarantena de batlles i vol sumar-ne altres d'arreu del país i de diferents formacions polítiques


Alcaldes republicans de les comarques de Lleida han creat el moviment 'Ajuntaments sense por' per donar suport de forma organitzada i "transversal" des del món local als líders independentistes empresonats, als alcaldes i ciutadans investigats o encausats "per defensar la via pacífica per assolir la independència". Donen suport a les mobilitzacions anunciades per l'ANC i Òmnium davant el judici per l'1-O però també preveuen emprendre accions de caire "legal" en defensa d'aquestes persones i per "internacionalitzar" la judicialització de la política catalana. De moment, el moviment agrupa una quarantena de batlles, la majoria lleidatans, d'ERC i independents, però aspira a sumar-ne d'altres indrets del país i de diferents formacions polítiques.

El moviment 'Ajuntaments sense por' neix amb la voluntat "d'estar al costat de cada ajuntament, de cada persona represaliada i al costat dels companys empresonats i judicialitzats il·legalment" per "defensar la via democràtica i pacífica per assolir la independència", segons afirma el manifest que s'ha presentat aquest dilluns a Lleida i al quals s'han adherit, inicialment, una quarantena d'alcaldes. 

Aquests alcaldes asseguren no sentir-se representats per la resposta de les entitats municipalistes davant el judici als líders independentistes i de les investigacions i acusacions contra electes municipals per haver col·laborat amb la celebració del referèndum de l'1-O, actuacions judicials davant les quals "no volen restar "impassibles. Així, han posat d'exemples casos com els dels alcaldes d'Alcarràs, Celrà, Sabadell o Verges.

"El gran bastió de nostre moviment sempre ha estat la seva força municipal" i, per tant, "en plena onada repressiva i lluny de fotos de dies històrics, ens necessitem més que mai", ha manifestat l'alcaldessa de Camarasa, Elisabet Lizaso. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats