Lleida
2/8° C (núvols)
97% 26 km/hAlcarràs declara d’interès públic dues plantes de compostatge noves de dejeccions ramaderesAl ple es va aprovar la suspensió de la concessió de llicències d’edificació de centres de culte


El Ple de l’Ajuntament d’Alcarràs ha declarat d’interès públic els projectes d’instal·lació de dues noves plantes de compostatge de dejeccions ramaderes, promogudes per dos empresaris locals.

Alcarràs va celebrar ahir una Sessió Ordinària del Ple de l’Ajuntament, en el qual es va aprovar dos expedients per a declarar d’interès públic els projectes d’instal·lació de dues plantes de compostatge. L’alcalde de la localitat, Manel Ezquerra va destacar que “gràcies a la iniciativa d’aquests dos ramaders alcarrassins, podrem compostar més quantitat de dejeccions, pel que alliberarem terrenys del municipi que actualment es destinen a l’abocament d’aquests residus i es contribuirà a la creació de riquesa i ocupació vinculada al món rural”, va assegurar.

Durant el transcurs de la sessió també es va aprovar la suspensió, durant un any, de la concessió de noves llicències d’edificació de nous centres de culte, d’ampliació dels existents, d’instal·lació o ampliació d’activitats d’obertura i l’ús de centres de culte.

En relació amb això, Ezquerra va exposar que a “l’exposició de motius de la Llei dels centres de culte es fa referència a la necessitat i convivència de vetllar per unes condicions adequades per al funcionament de l’activitat, pel que fa a la seguretat, la higiene i la dignitat dels locals de culte”. També va voler assegurar que és important conèixer les necessitats d’ús de cada congregació, així com tenir en compte la mobilitat generada per la implantació de l’activitat pel que fa als diferents mitjans de transport. “És important per tal de resoldre possibles acumulacions de desplaçaments en hores punta, ja que cada confessió religiosa estableix distints horaris per a les seves pràctiques religioses”, va asseverar.

Durant el ple també es van aprovar dues mocions de suport a la fruita dolça, una elaborada per Unió de Pagesos i presentada per l’Equip de Govern de Junts per Alcarràs i Sempre Alcarràs, i una altra presentada per ERC.

Finalment, al ple es va donar a conèixer la informació econòmic-financera comunicada al Ministeri d’Economia i Hisenda en la qual el Període Mig de Pagament del 3r trimestre ha disminuït dels 42,03 dies del trimestre anterior, fins als 31,69 dies actuals.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats