Lleida
5/14° C (boira i sol)
97% 26 km/hAlmenar subaquàticaUna vintena de veïns i veïnes participen en les sessions d’iniciació al submarinisme organitzades pel Club Natació Almenar


“Una experiència nova, emocionant i refrescant”. Així qualifiquen els responsables del Club Natació Almenar les sessions d’iniciació al submarinisme desenvolupades dimarts i dimecres a la piscina gran del Complex Esportiu l’Horta del municipi del Segrià. Amb el lema “Tastet de submarinista”, les dues sessions han aplegat una vintena de veïns i veïnes del municipi, les quals han pogut familiaritzar-se amb l’esport del busseig de la mà de dos experimentats instructors.

Els participants en la sessió han bussejat durant 20 minuts després d’una sessió teòrica de mitja hora (en la qual han rebut les instruccions bàsiques sobre materials, operacions i recursos per solucionar petits problemes) i d’uns exercicis previs de respiració i de moviment dins de l’aigua. Prèviament, els inscrits han passat un petit test mèdic per detectar afeccions respiratòries, cardiovasculars o d’un altre tipus contraindicades per practicar aquesta disciplina.

“Hem fet el ple de participants en les dues sessions i s’ha quedat gent en llista d’espera”, comenta Ricard Florensa, del Club Natació Almenar, “per la qual cosa ja ens plantegem repetir l’experiència la setmana vinent, sempre que hi hagi prou gent i el temps sigui bo”.

Aquesta és la primera iniciativa d’aquest tipus oberta a tots els veïns del municipi, tot i que fa 10 anys ja es va fer una prova pilot en la qual van participar només 4 persones. El Club Natació Almenar —que té una secció de submarinisme, Segrià Sub CNA— ha estat l’entitat organitzadora de la iniciativa, que ha comptat amb el suport de Viu L’Estiu Piscines d’Almenar i de l’Ajuntament d’Almenar.

Fotografies: Laia Manonelles i CN Almenar

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats