Lleida
11 / 27° C (sol)
97% 26 km/h


Alpicat construirà una zona d’esbarjo per a gossos



S’ubicarà a l’avinguda del Parc i ocuparà un espai de més de 1.200 metres quadrats, actualment sense ús.


L’Ajuntament d’Alpicat ha donat llum verda a la construcció de la primera zona d’esbarjo per a gossos del municipi.

L’equipament, ubicat en terrenys municipals a l’avinguda del Parc, entre el camí de Raimat i Joaquim Costa (sector SUDR4), ocuparà un espai de més de 1.200 m2, actualment sense ús. Es distribuirà en dues zones, una per a gossos grans i que ocuparà aproximadament 850 m2, i una per a gossos més petits de 400 m2, on s’habilitarà una zona per a defecacions, una zona arbrada, il•luminació i una via d’accés per a les persones.  

La finalitat de l’obra es correspon a minimitzar els problemes de contaminació odorífera i acústica que poden provocar els gossos si no s’habiliten espais d’esbarjo per als animals. És per aquesta raó que l’Ajuntament d’Alpicat vol destinar un terreny municipal per instal•lar un pipi-can amb elements adequats que eliminin o minimitzin aquests tipus d’agressions medi ambientals i evitin, a més, molèsties als habitants del municipi.

L’Ajuntament estima que actualment hi ha al municipi uns 800 gossos, dels quals 550 estan censats, motiu pel qual també ha endegat una campanya de sensibilització per tal que els propietaris dels animals els censin a l’Ajuntament.

L’actuació compta amb un pressupost de 50.000 euros, dels quals s’espera disposar d’un ajut de la Diputació de Lleida de 25.000 euros.

Al respecte, l’alcalde Joan Gilart ha dit que amb aquesta actuació “donem resposta a la demanda dels propietaris dels animals de disposar d’una zona d’esbarjo per a gossos”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paper



Articles relacionats