Lleida
7/11° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Balaguer dóna feina en assistència a gent gran a persones aturadesUns 17 avis ja han demanat el servei que realitzen tres ‘acompanyants’


Ajudar i acompanyar a la gent gran i donar feina a aquelles persones aturades de llarga durada. Aquesta és la doble fita que ha aconseguit l’Ajuntament de Balaguer amb un programa d’acompanyament a la gent gran.

Aquesta iniciativa és una prova pilot i de moment només es fa al centre històric. “Es tracta de tasques fora de la llar, per exemple si necessiten anar a la farmàcia, a comprar o a fer-se una anàlitica, els acompanyen”, segons explica l’alcalde Jordi Ignasi Vidal. Però no només això, “molts d’ells es troben sols, i això també els permet poder parlar amb algú”. De moment, ja hi ha 17 avis que han demanat poder gaudir d’aquest servei, tot i que “s’hi continuen apuntant”. Per poder fer-ho, s’ha de trucar a l’Ajuntament o bé demanant directament el servei a alguna de les persones que s’hi dediquen i elles mateixes ja gestionen la demanda.

El servei, que es va posar en marxa al mes de juny d’aquest any i que es fa entre dos i tres cops per setmana, compta també amb l’ocupació de tres persones, que fins ara es trobaven en una situació d’atur de llarga durada. Una selecció que es va fer per oferta pública a l’Ajuntament i després d’una selecció de personal. El motiu pel qual s’ha centrat en el centre històric i no en una altra part de la ciutat és “perquè hem detectat que és on hi ha un 40% de la població que necessita ajuts".

horari de matí

Un cop seleccionats els acompanyants, comque no hi havia cap especialitat en temes, s'han dividit entre ells els avis als quals han d'assistir per poder donar-los cobertura. En aquest sentit, s'ha vist convenient estbalir un horari de matí, generalment de 9 a 13.00 "perquè són les millors hores per poder sortir". 

Aquesta iniciativa està previst que duri sis mesos, però la intenció del consistori balaguerí és de poder allargar-la ja sigui en aquest mateix format o d'una altra manera, sempre una voluntat social. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats