Lleida
-2 / 19° C (sol)
97% 26 km/h


Bellpuig inaugura una sala d'exposicions dedicada a la festivitat dels Dolors de la Mare de DéuLa mostra permanent conté material vinculat amb la festa i els passos de la processó que fins avui en dia es guardaven en domicilis i magatzems particulars.


Avui divendres 14 de setembre de 2018 a dos quarts d’una del migdia i coincidint amb els actes previstos per la Festa Major de Bellpuig, s’ha inaugurat la Sala d’Exposicions de la Festivitat dels Dolors de la Mare de Déu, situada a l’Espai Escorxador.

L’exposició permanent conté material vinculat amb la festa i els passos de la processó que fins avui en dia es guardaven en domicilis i magatzems particulars. El nou espai en què també es mostra fotografies i records de la festa, serà visitable durant tot l’any.

La inauguració ha anat a càrrec de l’Il•lm. Sr. Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida, i ha estat encapçalat pel mossèn de Bellpuig, que ha fet la benedicció de la nova sala.

Tot seguit el president de la diputació ha descobert una placa commemorativa i s’ha donat pas a uns parlaments de l'alcalde de Bellpuig, de la vicepresidenta de la congregació dels Dolors i finalment del Sr. Joan René.

L’acte ha acabat amb la interpretació que l’Orfeó Joventut de Bellpuig ha fet del Cant dels Goigs de la Mare de Déu dels Dolors.

A la inauguració, l'alcalde de Bellpuig ha assenyalat que aquest nou espai salvaguarda un patrimoni de tots els Bellpugencs i Bellpugenques, i ha destacat també el compromís de la Diputació de Lleida, que ha estat fonamental per dur a terme aquest i d’altres projectes per a la població.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats