Lleida
3 - 14° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Bossòst impulsa un projecte per promoure la salut i el benestar a través de l'oració, la respiració i la contemplacióNatura i Espiritualitat neix de la necessitat d'oferir al visitant una proposta singular per prendre contacte amb el patrimoni i la natura com a fonts de benestar


L'Ajuntament de Bossòst (Val d'Aran) ha començat a desenvolupar un projecte per gaudir d'una forma diferent del seu patrimoni natural i cultural. El municipi vol situar-se com a referent en la promoció de la salut i el benestar tant individual com col·lectiu. Per fer-ho efectiu el consistori ha adequat tres grans espais; un d'oració i meditació, un segon de respiració i l'últim de contemplació.

La iniciativa, Natura i Espiritualitat, neix de la necessitat d'oferir al visitant una proposta singular per prendre contacte amb el patrimoni i la natura com a fonts de benestar davant d'una societat afectada cada vegada més pel trastorn per dèficit de natura (TDN), relacionat amb l'ansietat, l'estrès i la fatiga atencional.

L'espai d'oració i meditació connecta l'església romànica de la Purificació, les ermites i dos racons naturals dins un itinerari circular simbòlic. Un segon espai, aquest de respiració, introdueix la persona interessada en la pràctica del bany de bosc, a l'anomenat Plan des Bruishues, situat al bosc madur d'Aubàs (prop del Portilhon). I un últim espai de contemplació s'ha projectat al paratge de Còth de Baretja, d'alta muntanya, que ha de servir per prendre consciència del cos i per entrar en contacte directe amb la natura i el cosmos.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats