Lleida
10-21° C (pluja)
97% 26 km/h


Camarasa denuncia l’augment de l’incivisme dels turistes que visiten ‘la platgeta’ del riu SegreL’Ajuntament ha notat un increment de l’arribada d’autocars procedents de l’àrea metropolitana al parc Maria Rúbies


L’Ajuntament i els veïns de Camarasa han alçat la veu contra la massificació turística que cada diumenge omple la zona d’esbarjo de Maria Rúbies, al pas del riu Segre pel municipi.

Tot i que el problema ja es va donar l’estiu passat, des de l’Ajuntament de Camarasa asseguren que aquest any ha empitjorat. La zona d’esbarjo de Maria Rúbies rep cada diumenge d’estiu un gran volum de turistes que passen la jornada en aquest indret als afores del municipi.

Les protestes dels veïns han sorgit pel poc civisme que asseguren, han demostrat aquests visitants. Segons Elisabet Lizaso, alcaldessa del municipi, assegura que utilitzen equips de música a un volum superior al que permeten les ordenances, que deixen un gran volum de brossa a la zona i que sovint protagonitzen esbroncs amb els veïns que es dirigeixen a ells per increpar-los el seu comportament. L’alarma va sorgir fa dues setmanes, quan es va notar un augment dels autobusos que arriben a la zona, amb 1.000 persones en un sol dia.

Això no obstant, Lizaso va deixar clar que el turisme a la zona és benvingut, però “les persones són benvingudes, no la brossa i el mal comportament”, va matisar. Des del consistori defensen un model de turisme que sigui respectuós, sense oblidar que aquella zona és un espai natural. L’alcaldessa té previst reunir-se en els pròxims dies amb els presidents de la Diputació de Lleida i del Consell Comarcal, alhora que convocaran als veïns del municipi per a una reunió, per la que encara no hi ha data.

Serà després d’aquestes trobades que el consistori decidirà quina estratègia a seguir, encara que de moment volen fer una “crida” perquè es conegui el seu problema. En cas que no es pugui trobar una solució eficaç i que protegeixi els veïns i l’espai natural, Lizaso va advertir que encara que no és la seva intenció, es veurien obligats a cobrar una taxa per accedir a l’espai.

La zona ha tingut en anys anteriors certs problemes de seguretat, ja que la violència de l’aigua al seu pas per Camarasa ha provocat més d’un ofegament, l’últim, el d’un jove de 24 anys al 2015. Va ser llavors quan el consistori va decidir contractar un vigilant, i fins a l’arribada d’aquesta massificació l’any passat, no s’havia registrat cap altre conflicte a la zona.

L’alcaldessa també va reclamar ahir major respecte per als espais naturals. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats