Lleida
10 / 27° C (sol)
97% 26 km/h


Cervera viu un cap de setmana farcit d’activitats amb el Nomad Festival i la Fira del Pa i el CerealLa Paeria ha creat el Premi Panarra, dotat amb 1.500 euros, per reconèixer la tasca d’una entitat solidària, i recaurà el Proactiva Open Arms.


El delegat territorial de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré; el president del Gremi de Forners de Lleida, Manel Llaràs; el paer en cap, Ramon Royes; la regidora de Promoció Econòmica, Ainhoa Barrionuevo; el regidor de Cultura, Jaume Rossich; i el conseller comarcal de Cultura i regidor de la Paeria, Ramon Armengol, han inaugurat la 6a Fira del Pa i el Cereal de Cervera, instal·lada als patis de la Universitat.

Tot l’espai expositiu de la Fira està ocupat, amb la presència de 60 expositors. A la part dreta del pati principal de la Universitat es troben els estands dedicats a la mostra i venda de pa i productes alimentaris de proximitat; a l’espai central hi ha els estands institucionals (Paeria de Cervera, Consell Comarcal i Diputació de Lleida); i al costat esquerra es troben els expositors del comerç cerverí. També hi ha espais promocionals dels municipis de Torà i Santa Coloma de Queralt.

La plaça Universitat acull el 2n Nomad Festival, que porta a Cervera 15 food trucks amb propostes gastronòmiques innovadores cuinades al moment i un Market amb 10 expositors de moda. Programa també un festival cultural adreçat a tota família, el Petit Nomad, i música en viu. Les activitats clouen amb el ball i la coreografia de la cançó del Nomad, diumenge a les 21 hores.

La Fira del Pa presenta enguany novetats com el lliurament del 1r Premi Panarra o la venda de la samarreta de Cervera. Repeteix el concurs al millor pa de la Fira i el forn que guanyi s’encarregarà de l’elaboració del pa de tempesta de l’any vinent.

Pa de tempesta

Aquest pa antigament es posava darrere la porta de les cases o a la finestra de les golfes per protegir de les inclemències meteorològiques. La Fira de Cervera el va recuperar l’any passat, quan en va distribuir 500 unitats entre els assistents al certamen. Enguany oferirà 1.000 unitats, elaborades pel Forn Salvador, de Cervera, guanyador del concurs del millor pa de la Fira 2016.

1r Premi Panarra

La Paeria de Cervera ha creat aquest guardó, dotat amb 1.500 euros, per reconèixer la tasca d’una entitat solidària. El premi recaurà en Proactiva Open Arms, ONG de Badalona creada amb la missió de rescatar del mar les persones refugiades que arriben a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa. El lliurament es farà diumenge 4 de juny, a les 17 hores.

Samarreta de Cervera

Nou producte de marxandatge de Cervera: samarreta amb el perfil de la ciutat, dissenyat per Ton Granell, i retoladors per pintar-la. Ha estat impulsat pel Centre Ocupacional l’Espígol, que en posarà a la venda 200 unitats durant la Fira. Iniciativa solidària amb un doble objectiu: crear ocupació i treball terapèutic per a les persones de l'Espígol i generar ingressos per poder invertir-los en activitats de lleure.

Informació: Paeria de Cervera / Fotografia: Jordi Prat

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats