Lleida
4/20° C (sol i núvols)
97% 26 km/hCreen la Plataforma en Defensa de l’escola de Balaguer Àngel GuimeràDemanen ser reconeguts com a interlocutors per resoldre el conflicte


Després de manifestacions, mocions al ple, reunions i trobades, els sindicats, els moviments socials de Balaguer, l’AMPA i els partits contraris al tancament han creat la Plataforma en Defensa de l’escola Àngel Guimerà, després de la reunió de divendres.

Amb l’objectiu de “guanyar força”, des de la plataforma es marquen dos objectius principals: evitar el tancament del centre i ser reconeguts com a interlocutors vàlids per resoldre la problemàtica de l’escola i donar un cop de mà al centre perquè sigui “més inclusiu”. Segons expliquen fonts de la plataforma, les actuacions que es duran a terme seran “d’acompanyament a l’AMPA” i, en aquest sentit, recorden que “no és feina de l’AMPA haver de proposar solucions per evitar el tancament”. De fet, acusen el Departament d’Ensenyament de “voler desmobilitzar i passar ‘la patata calenta’ a l’AMPA”. 

D’altra banda, cal tenir en compte que fins ara ja s’han recollit unes 400 firmes en contra del tancament i que “en continuarem recollint”. Així mateix, fonts de l’Associació de Mares i Pares van exposar que “els donem una setmana de treva. Aquests propers dies no hi haurà manifestacions”. 

El que sí que hi haurà, però, és la reunió amb les famílies el dilluns, en què se’ls traslladarà la proposta, que Ensenyament estudiarà, de garantir una major implicació d’elles. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats