Lleida
4/15° C (sol i núvols)
97% 26 km/hDemanen “prudència i responsabilitat” per la nova onada de calor que afecta la plana de LleidaLes temperatures poden igualar o superar els 40 graus


La directora general de Protecció Civil, Isabel Ferrer, va fer ahir una  crida “a la prudència i la responsabilitat” per les altes temperatures i el vent del dilluns. De fet, ahir hi havia 71 municipis en “risc extrem” d’incendi per temperatures altes que poden “igualar o superar els 40 graus especialment a la plana de Lleida, l’interior es Terres de l’Ebre, l’interior central i alguns punts de l’Empordà”, segons va exposar Santi Segalà, del Servei Meteorològic de Catalunya. Per això, es van suspendre 1.126 activitats que comporten un risc d’incendi i es va activar el control d’accessos al Massís del Montsant. De cara a dilluns es preveu que hi hagi 40 municipis en risc per l’entrada de vent de tramuntana a l’Empordà el i mestral a les Terres de l’Ebre.

Davant l’increment del perill d’incendi forestal per temperatures superiors als 40 graus a l’interior i humitats relatives per sota del 20 %, s’ha activat el nivell 3 del Pla Alfa en 71 municipis de les comarques de l’Alt Camp, l’Anoia, el Bages, el Baix Ebre, la Conca de Barberà, les Garrigues, la Noguera, el Montsià, el Priorat, la Ribera d’Ebre, el Segrià, el Solsonès i la Terra Alta. A més, es van restringit els accessos al Parc Natural de la Serra de Montsant. Ahir es va reunir al Departament d’Interior el comitè tècnic del Pla INFOCAT per la quarta situació de perill associada a la calor durant aquest estiu. Durant la reunió es va acordar posar en Prealerta el pla INFOCAT pel risc d’incendi, molt elevat a la Plana de Lleida, a l’interior de les Terres de l’Ebre, a la Catalunya Central i a l’Alt i Baix Empordà. 

Per altra banda, a Santa Maria de Montmagastrell es van cremar 5.500 metres quadrats d’arbres fruiters i erms. Emergències va ser alertada del foc a les 14.53 hores i es van desplaçar un helicòpter i sis dotacions dels Bombers que a les 16.50 hores ja el tenien estabilitzat. A més, al carrer Galícia de Lleida van quedar calcinats 4.600 metres quadrats de rostolls en un incendi de vegetació agrícola que es va originar a les 16.130 hores i en el que va participar set dotacions dels Bombers. També van apagar un petit incendi a Tàrrega.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats