Lleida
4/20° C (sol i núvols)
97% 26 km/hDenuncien que unes obres del Canal d’Urgell han destruït patrimoni protegit de les BorgesAmb les tasques han desmuntat el pont i han “destrossat” el salt d’aigua


Entitats de les Borges Blanques han denunciat que les obres que la Casa Canal està fent per soterrar el Canal d’Urgell al seu pas per la font vella han fet malbé elements declarats Bé Cultural d’Interès Local. 

Segons expliquen fonts del Centre Excursionista del municipi, les obres, que les ha pagat la CHE, van començar fa unes dues setmanes i estan “pràcticament acabades”. Les mateixes fonts expliquen les obres s’han fet arran de la rubinada que va tenir lloc al mes de l’octubre, ja que amb les pluges el canal feia de presa, va cedir i es va trencar a l’encreuamnent amb la Femosa. 

Davant d’això, exposen que s’han “entubat uns 225 metres de canal, just on hi havia el pont antic de pedra i el salt d’aigua. Han desmuntat el pont i s’ha “destrossat el salt d’aigua de l’antiga fàbrica tèxtil”. Així mateix, expliquen que “l’ajuntament ha manifestat que té el compromís de tornar a posar el pont, però ja no passarà per sobre del canal”, lamenten. 

properes reunions

Des del Centre Excursionista recalquen que passats els aiguats van demanar “que es retiressin les pedres  del pont abans que les prenguessin”. Ara, amb les obres pràcticament acabades i “sense haver-nos informat”, les diverses entitats del municipi es reuniran amb l’alcalde el proper dilluns, tot i que “no tenim massa esperança”. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats