Lleida
8/20° C (sol i núvols)
97% 26 km/hDescobreixen un trull d’oli del segle XVIII al poble de MontgaiS’ha trobat al carrer de l’Església, a ‘Cal Paó’, arran d’unes obres per millorar l’espai vial


Gràcies a les obres de millora que s’estan fent al carrer Església de Montgai (La Noguera), s’ha trobat un trull d’oli del segle XVIII. 

La localització de les restes s’ha fet a la zona coneguda antigament com a Cal Paó. “Era una zona abandonada, i s’està sanejant per fer una plaça, millorar l’espai vial i convertir la zona en un nou espai per gaudir” segons va explicar ahir l’alcalde del poble, Jaume Gilabert, que narra que “és de ceràmica i que estava ple de runa”. 

Cal tenir en compte que a Montgai, quan es va rehabilitar el carrer d’Antoni Gaudí, ja s’hi van trobar una sitja i un trull de vi. Les dues troballes es trobaven en bon estat i l’Ajuntament va decidir conservar-los i preservar-los perquè tothom hi pogués tenir accés. 

D’altra banda, el consistori de Montgai continua treballant aquests dies per finalitzar el pavelló poliesportiu. La construcció en sí es va acabar fa un mes aproximadament però actualment les tasques que s’està fent són de pintar les ratlles a la pista de bàsquet i futbol sala. Unes tasques que es preveuen finalitzar dilluns o dimarts que ve.  Aquesta actuació forma part del Pla de Barris i es preveu inaugurar per la Festa Major del poble, en què es farà el primer partit. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats