Lleida
6/15° C (sol)
97% 26 km/hDestinen 1,3 M d’euros a fer polítiques per al jovent de la demarcació de LleidaEl director general de Joventut, Cesc Poch, reclama accions transformadores en una trobada a Balaguer


La Direcció General de Joventut (DGJ) destina aquest 2019 un total d’1.366.441 euros a 167 ajuntaments i 12 consells comarcals de les comarques lleidatanes.

Es tracta d’una aposta per desplegar polítiques destinades específicament als i les joves de 16 a 29 anys que viuen a la demarcació, que l’any passat sumaven 61.374 persones.

En concret, 358.986 euros són per als serveis comarcals de joventut, que es destinen a inspeccionar les instal·lacions juvenils, seguir les activitats d’educació en el lleure o contractar el tècnic comarcal de joventut; 274.000 euros més són per al funcionament de les Oficines Joves, on els professionals assessoren els joves de cada comarca en tots els àmbits vitals; i 733.455 euros més s’inverteixen en Plans Locals o Comarcals de Joventut, que són les eines del món local per a planificar i desplegar accions que facilitin la inclusió, l’emancipació i l’apoderament del jovent.

Són dades que va donar a conèixer ahir el director general de l’Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch, durant la trobada “Som Joventut” de regidors i consellers comarcals de joventut de la demarcació de Lleida que la DGJ va organitzar ahir al matí al Casal Lapallavacara de Balaguer. Ho va fer acompanyat de l’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal.

Per Cesc Poch, l’aposta del Govern pel món local és “l’expressió de la voluntat política per desenvolupar polítiques nacionals de joventut seguint criteris de proximitat, equilibri territorial, transparència i coordinació institucional”. En aquest sentit, Poch va indicar que les subvencions arriben tant a municipis molt poblats com a municipis petits que disposen de molts pocs recursos per a fer les seves pròpies polítiques de joventut.

Durant la jornada, que fou la primera trobada dels responsables polítics de joventut dels ens locals després de la constitució dels ajuntaments i consells comarcals, es van donar a conèixer els recursos que la DGJ aporta al món local més enllà de les subvencions, com són l’assessorament o els programes. A més, ja està treballant en l’elaboració del nou Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2021 2030.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats