Lleida
3/20° C (sol i núvols)
97% 26 km/hDotze gossos d'atura, al 33 Concurs de Llavorsí de demàAquest any tots els pastors faran la prova estrella de fer entrar ovelles en el tancat


Un total de 12 gossos d’atura, majoritàriament de la raça border collie, mostraran aquest diumenge a Llavorsí (Pallars Sobirà) les seves habilitats per fer creure a un ramat d’ovelles. Enguany aquesta petita població del Pallars Sobirà acull la 33 edició del Concurs de Gossos d’Atura, esdeveniment que aplega any rera any molt públic i que està organitzat per l’Ajuntament de Llavorsí.

Els pastors participants provenen del País Basc, de diferents punts de Catalunya, del País Valencià i de França.

Segons va informar ahir a LA MAÑANA l’alcalde de Llavorsí, Josep Vidal, una de les novetats del certamen d’enguany és que per primer cop en la història del concurs la prova en què el gos ha de fer creure a les ovelles i fer-les entrar en un tancat es farà a l’inici del concurs, per la qual cosa podran efectuar-la tots els pastors participants. “És una manera de motivar als pastors que participen i donar més caliu ja que fins ara no pots podien fer aquesta prova ja que alguns es quedaven fora en no superar la primera prova”, explicà.

El concurs tindrà lloc aquest diumenge a partir de les 10.00 hores als prats de la Coma. Paral·lelament avui dissabte i en el marc d’aquest concurs es celebrarà la X Fira de l’Ovella a Llavorsí.

A partir de les 11.00 hores davant el càmping Riberies hi haurà un mercat agroalimentari i artesà, tallers, activitats, mostra d’ovelles i espectacle de cloenda.

La Fira vol posar en valor els productes de manufactura i agroalimentaris relacionats amb l’ovella xisqueta, així com altres productes del territori pirinenc.<br />Durant tot el dia hi haurà mercat d’artesania i productes agroalimentaris (formatges, cerveses, embotits).

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats