Lleida
16/33° C (sol)
97% 26 km/hEl Bisbat de Lleida relleva el capellà del Pont de Suert i Vilaller investigat pel Tribunal EclesiàsticAcusen de delictes canònics a l'Associació Seminari del Poble de Déu, a la qual pertanyia


Mossèn Manel Serradell, sacerdot de les parròquies del Pont de Suert i Vilaller, que pertanyen a la Diòcesi de Lleida, va ser rellevat ahir de les seves funcions a l’espera de que finalitzin les investigacions del Tribunal Canònic sobre les pràctiques de l’associació Seminari del Poble de Déu, a la qual mossèn Manel Serradell pertanyia i que va ser clausurada fa dos anys per ordre expressa del Vaticà. El relleu li va comunicar el propi bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, en una visita dilluns a Vilaller.

El capellà de les dues parròquies de l’Alta Ribagorça ha escrit una carta dirigida als feligresos en la qual explica que aquestes acusacions canòniques, no civils i de caràcter temporal, no li permetran fer missa públicament ni cap acte sacramental ni participar en cap reunió parroquial durant el període d’investigació, però que seguirà col·laborant en el que faci falta als dos municipis, per exemple en el procés de les obres de millora de l’església del Pont que ell va impulsar amb l’Ajuntament fa uns mesos.

En aquesta carta, el mossèn explica que les acusacions de pràctiques sectàries i doctrina sexual dubtosa i diu que no ha comés cap delicte. Així mateix, agraeix el suport i la confiança rebuts per part del Bisbat de Lleida i demana als feligresos que tinguin paciència a l’espera de l’aclariment dels fets per poder tornar tant abans com sigui possible a la normalitat.

Es dóna la circumstància de que a banda de mossèn Manel Serradell, i segons va explicar ell mateix ahir, els altres dos clergues investigats de la Diòcesi de Lleida, són dos capellans que també havien exercit fa uns anys al Pont de Suert, mossèn J.F. i mossèn D.G. que també pertanyien a l’associació Seminari del Poble de Déu. Mossèn J. F. és capellà d’Alfarràs i D. G. ho era de les Borges Blanques, tot i que s’ha pres un temps sabàtic. A la resta de Catalunya hi ha catorze religiosos més investigats pel mateix motiu. Durant els pròxims dies està previst que el Bisbat de Lleida designi un nou capellà pel Pont de Suert i Vilaller.

En aquest sentit, fonts del mateix Bisbat de Lleida van confirmar  ahir que són tres els capellans suspesos temporalment, tot i que van rebutjar dir-ne els seus noms. Expliquen que ara s’ha d’esperar a que el Tribunal Eclesiàstic de Vic dicti una sentència que podria o bé “apartar-los definitivament o bé tornar-los a incorporar”. És un procés judicial del qual se’n desconeixen els tempos però asseguren que “les misses estan garantides”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats