Lleida
2 / 20° C (sol)
97% 26 km/h


El Congrés insta el govern espanyol a no renovar les concessions de cinc trams catalans de l’AP7 i l’AP2Grup Socialista, Podem, ERC, PDeCAT i PNB donen suport a la iniciativa, mentre que PP i Cs s'abstenen


El Congrés dels Diputats ha donat llum verda aquest dimarts amb els vots del PSOE, Podem, ERC, PDeCAT i PNB una iniciativa del grup de Pablo Iglesias que emplaça el govern espanyol a no renovar la concessió de vuit autopistes de peatge de l’Estat, cinc dels quals són trams de l’AP7 i l’AP2 a Catalunya que caduquen entre 2019 i 2021. Són el Tarragona-València (que expira el 31 de desembre del 2019), el Montmeló-La Jonquera (31 d’agost del 2021), el Barcelona-Tarragona (31 d’agost del 2021), el Montmeló-El Papiol (31 d’agost de 2021) i el Saragossa-Mediterrani (31 d’agost del 2021). Ciutadans i el PP s'han abstingut.

Els populars perquè tot i que defensaven també que no es renovin aquestes concessions volien deixar oberta la porta a qualsevol decisió posterior sobre la seva explotació per part del Ministeri de Foment. ERC ha incorporat al text un punt addicional perquè no s’incrementin les tarifes i preus dels peatges als trams Tarragona-València i Tarragona-La Jonquera de l’AP7 i Saragossa-Mediterrani de l’AP2, entre altres. Amb tot, la iniciativa és una proposició no de Llei, i per tant no és d’obligat compliment per part del govern espanyol, ni implica tampoc una hipotètica futura gratuïtat de les autopistes, que podrien quedar a mans de l'Estat però amb els peatges actius.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats