Lleida
9/15° C (pluja)
97% 26 km/hEl Consell del Segrià alerta que s’està fent mal ús de les minideixalleriesEn algunes poblacions, amb el sistema del ‘porta a porta’


El president del Consell Comarcal del Segrià, David Massot, va alertar ahir que algunes poblacions de la comarca on hi ha implantat el sistema de recollida de la brossa del porta a porta no estan fent un ús correcte de les minideixalleries. “Hem detectat que en les poblacions més grans a les minideixalleries s’està produint un excés de residus”, va afirmar, i va afegir que els veïns “les han d’utilitzar quan cal”.

En definitiva, va llançar el missatge de què els veïns “vagin menys a les deixalleries i facin més ús del sistema del porta a porta implantat”.

Massot va indicar que a partir de setembre es plantejarà a l’Agència de Residus de la Generalitat la idoneïtat de posar en marxa una campanya d’un millor reciclatge a la comarca.

Noves illes de contenidors

Pel que fa al sistema d’illes de contenidors, implantat en 15 municipis de la comarca, va informar que degut a què s’han presentat al·legacions a l’adjudicació del concurs “es retardarà el desplegament de noves illes de contenidors”. En aquest sentit, va indicar que la majoria de pobles han demanat més illes.

El president comarcal s’ha reunit recentment amb representants de la UTE adjudicatària del sistema d’illes i també del porta a porta per tractar temes importants del servei de recollida de la brossa a la comarca. 

Cal recordar que el concurs de la recollida pel sistema d’illes de contenidors es va adjudicar a la UTE formada per FCC i Arnó, mentre que el concurs pel sistema del porta a porta s’adjudicà a l’empresa Sorigué.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats