Lleida
3 - 14° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El conseller delegat de Borges alerta que cal un ''canvi generacional'' perquè el Segarra-Garrigues no sigui un ''fracàs''Josep Pont lamenta els problemes derivats de la ''implantació'' del canal al territori, amb la limitació del reg per les ZEPA, però el veu com una ''gran oportunitat'' malgrat tot


El conseller delegat del Grup Borges, Josep Pont, ha alertat de la necessitat d'un ''canvi generacional'' entre els agricultors per tal que el canal Segarra-Garrigues no acabi esdevenint un ''fracàs''. En un conferència al 3r Congrés d'Economia i Empresa a l'auditori Axa de Barcelona, Pont ha remarcat que el canal és avui una ''obra gegantesca, meravellosa, amb un valor increïble, però que va a mig ritme''.

Ho ha dit en referència a les limitacions del regadiu per les Zones d'Especial Protecció de les Aus (ZEPA) que han rebaixat de 70.000 a 40.000 les hectàrees per regar. Això, a la vegada provoca que s'encareixi el cost de l'aigua i no sigui competitiva amb altres canals com el d'Urgell. Pont creu, malgrat tot, que es tirarà endavant en el futur i s'acabarà capgirant la situació de la mateixa manera que ha reafirmat l'aposta de Borges per continuar sent ''motor'' del Segarra-Garrigues.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats