Lleida
8 / 26° C (sol)
97% 26 km/h


El desviament dels camions de l’N-240 cap a l’AP-2 entre Lleida i les Borges segueix en els llimbsEl Departament de Territori diu que ho ha demanat a Foment en vàries ocasions i des de Madrid neguen una petició en ferm


El desviament de camions de l’N-240 cap a l’AP-2 entre Lleida i les Borges Blanques segueix en els llimbs cinc mesos després que comencés a funcionar aquesta mesura entre la capital de les Garrigues i Montblanc.

El cas de la carretera N-240 al seu pas per territori lleidatà comença a ser curiós. Al mateix temps que tothom està d’acord en que cal rebaixar la sinistralitat en un tram, entre les Borges Blanques i Lleida, molt castigat per les morts, les discrepàncies entre quina o quines són les millors solucions fan que passin els mesos i que, de moment, no s’hagi fet res de res.

A principis de setembre va entrar en vigor el desviament obligatori de camions entre Montblanc i les Borges. Una mesura eficient però que no té continuïtat fins a la capital del Segrià i per tant no afecta al tram més conflictiu. Des del Departament de Territori de la Generalitat afirmen que s’ha demanat en vàries ocasions al Ministeri de Foment que s’allargui el desviament obligatori, però des de la Subdelegació del Govern espanyol a Lleida asseguren que no hi ha cap petició en ferm en aquesta direcció, al menys fins al moment. Versions contradictòries de les dos administracions que afegeixen incertesa a tot plegat. De fet, el subdelegat del Govern de l’Estat a Lleida, José Crespín, va recordar que els pressupostos generals del 2019 contemplen una partida genèrica que permetria l’ampliació d’aquest desviament, però va matisar que és la Generalitat qui ho ha de demanar.

A part de la mesura urgent del desviament de camions per descongestionar l’N-240, no hi ha consens al territori sobre quines mesures estructurals i definitives s’han de dur a terme per reduir la perillositat en aquesta via.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats