Lleida
15 / 35° C (sol)
97% 26 km/h


El Govern lliurarà a la família de Lluís Companys el document que acredita la nul·litat del judici sumaríssimLa consellera Ester Capella insta al govern espanyol a ''fer els deures'' i a què demani perdó per ''l'assassinat'' del president Companys


El Govern lliurarà a la família del president Lluís Companys el document que acredita la nul·litat del judici sumaríssim que va suposar el seu afusellament. Ho ha anunciat la consellera de Justícia, Ester Capella, aquest dijous al Tarròs, a Tornabous (Urgell), on ha fet una visita a la casa natal del president Companys i també al centre d'interpretació sobre la seva vida. Capella ha instat al govern espanyol a ''fer els deures'' en matèria de memòria històrica i també a demanar ''perdó'' per l'assassinat de Companys així com dels milers de persones anònimes que van formar part de la gran causa general contra la dissidència política defensant la república.

El renebot de Lluís Companys, Josep Companys, ha agraït la tasca del Govern i les associacions per aconseguir aquesta ''reparació'' que ''ha arribat tard però ha arribat''.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats