Lleida
8/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/hEl Pirineu de Lleida viu la seva setmana amb més ocupació turística de tot aquest estiuEl president dels hostalers, Josep Castellarnau, destaca que els visitants busquen "tranquil·litat i desconnectar"


Tranquil·litat i desconnectar. Això és el que busquen principalment els visitants que ha rebut el Pirineu de Lleida aquests dies d’agost, segons va explicar ahir a LA MAÑANA el president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau.

Aquesta setmana d’agost és precisament una de les més fortes de tot l’estiu pel que fa a ocupació turística ja que és quan més turistes es desplacen fins a la muntanya per passar uns dies de descans.

Castellarnau, propietari de dos hotels a la comarca del Pallars Sobirà, afirmava ahir que l’ocupació turística al Pirineu de Lleida aquests dies “está sent molt bona”, xifra que s’espera que es mantingui fins aquest diumenge.

Segons el president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, aquesta setmana s’ha assolit la plena ocupació en gran part del Pirineu, principalment a la Val d’Aran, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça.

La majoria de visitants que rep el Pirineu són catalans, però també n’hi ha molt d’estrangers, per exemple turistes holandesos que frequenten càmpings, també israelians i francesos.

Principals activitats

Les principals activitats que es realitzen són visites al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, ràfting i senderisme i excursions per la muntanya.

En el cas de la Val d’Aran aquests dies l’ocupació turística és força bona. Dels establiments que estan oberts es calcula que estan ocupats en un 90%. La majoria de visitants són catalans, de la resta de l’Estat espanyol, francesos i israelians.

Segons va afirmar ahir l’empresari hostaler Juan Antonio Serrano, també alcalde de Vielha-Mijaran, els turistes que visiten aquests dies la Val “venen a descansar, a gaudir de la bona gastronomia, a fer excursions en família per la muntanya i també hi ha moltes visites a l’Aran Park”.

L’agost, com ja és habitual, serà el mes que registrarà una demanda turística més important, amb una mitjana d’ocupació que oscil·larà entre el 80% i el 95%, tot i que en algunes dates i destinacions, i d’acord amb la tipologia d’allotjament, els percentatges poden arribar a la plena ocupació la setmana del 15 d’agost que enguany s’escau el dijous a meitat de setmana facilitant diferents combinacions. 

El sector espera així compensar els efectes de l’anul·lació del festival Doctor Music, que es va cancel·lar, fet que va implicar l’anul·lació de totes les reserves i que els establiments no poguessin recuperar alguns dels clients.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats