Lleida
17/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/hEl projecte Difference arribarà el pròxim curs escolar a totes les escoles del Pallars JussàDona suport als equips educatius dels centres en l'ensenyament amb diferències d'aprenentatge com la dislèxia o TDAH


Les escoles del Pallars Jussà comptaran el pròxim curs escolar amb el projecte Difference de la Fundació Ricardo Fisas Natura Bissé. Es tracta d'una iniciativa que dona suport als equips educatius de les escoles en l'ensenyament d'alumnes amb diferències d'aprenentatge com la dislèxia, TDAH, altes capacitats i trastorns en la conducta. Aquest projecte s'iniciarà amb els alumnes de primer i segon de primària. El projecte tindrà un any de durada i comptarà amb tres fases: formació inicial al professorat, assessorament durant el curs i assistència a les Jornades sobre les diferències d'aprenentatge per donar noves eines als professionals. Aquest projecte s'ha presentat aquest dimecres als professionals del Pallars Jussà.

A l'inici del curs, durant dos dies, es farà una formació al claustre de professors sobre les diferències d'aprenentatge. Posteriorment es crearà un equip per assessorar i donar eines als professors de com treballar dins de l'aula amb els nens que mostren diferències d'aprenentatge. Un especialista de Projecte Difference anirà a l'escola un dia per setmana durant dues hores.

Els professionals comptaran amb eines de suport com una metodologia d'avaluació continua del nen i un aplicatiu propi del programa Difference.

El programa Difference ja està a 17 escoles d'infantil i primària de tot Catalunya i s'han format a 486 professors i directors formats amb un impacte sobre 6.675 alumnes. A la demarcació de Lleida l'Institut Escola Torre Queralt és l'única que forma part d'aquest projecte.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats