Lleida
3/13° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El projecte ‘Sempre Acompanyats’ ofereix manualitats al carrer per a la gent gran a TàrregaÉs una iniciativa de la Fundació “la Caixa”, la Creu Roja i l’Ajuntament


Tàrrega va celebrar ahir amb èxit un matí de tallers de manualitats adreçats a la gent gran. Ha estat una de les activitats de la Setmana Sempre Acompanyats, amb què la capital de l’Urgell divulga el seu programa social d’atenció a persones grans en situació de soledat no volguda. 

La renovada plaça Major ha estat el marc dels tallers, impartits per entitats com Dones Arrel, Creu Roja, APADOC i Càritas. Ahir a la tarda es va fer la xerrada Què fem davant la soledat invisible? a la Biblioteca Comarcal. Per avui s’han preparat jocs de taula a la Residència Sant Antoni, la Llar d’Avis del Carme, el Casal Cívic i l’Associació Alzheimer Tàrrega. A la tarda, es clourà la programació amb un bingo musical i una xocolatada popular a la plaça Major a càrrec de Foment Tàrrega i Amics del Cau. La Setmana Sempre Acompanyats ofereix des del passat dilluns una dotzena de propostes de cultura i oci per implicar tota la ciutadania en la lluita contra la soledat no volguda de la gent gran. 

A la vegada també es fa una crida per ajudar a detectar aquests casos mitjançant el telèfon 973 500 679 o l’equip d’atenció del programa. Sempre Acompanyats és una iniciativa conjunta de Fundació l”a Caixa”, Creu Roja i l’Ajuntament de Tàrrega Des que s’implantà al municipi l’octubre del 2017, s’han detectat més d’una trentena de persones grans soles i 22 d’elles ja participen en el programa.

FOTO: Adjuntament de Tàrrega

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats