Lleida
2/18° C (sol i núvols)
97% 26 km/hEl PSC veu "encertada" la dimissió de Reñé i ERC la qualifica de "lògica i desitjable pel bé de la Diputació de Lleida"Els republicans aparquen la moció de censura però no descarten emprendre alguna altra mesura si l'encara president manté l'acte de diputat


El grups del PSC i Unitat d'Aran a la Diputació de Lleida han valorat com "encertada" la decisió del president de la institució, Joan Reñé, de dimitir després de la seva detenció la setmana passada en el marc d'una investigació per un presumpte cas de corrupció, tot i posant per davant la presumpció d'innocència. El PSC i UA han expressat el seu compromís "per garantir l'estabilitat i normal funcionament" de la corporació.

Des d'ERC també han expressat el seu respecte a la presumpció d'innocència però consideren la dimissió de Joan Reñé "lògica i desitjable pel bé de la institució". Els republicans volen veure si l'encara president també renúncia o no a l'acta de diputat. En cas contrari no descarten emprendre algun tipus de mesura, després d'aparcar la moció de censura amb què havia amenaçar Joan Reñé.

Els portaveus del grups del PSC i UA, Enric Colom i Paco Boya, han reiterat "el respecte a la presumpció d'innocència" però han qualificat d'"encertada" la decisió que ha pres Reñé d'aparat-se de la presidència de la Diputació de Lleida. Tot i no voler "avançar-se a decisions judicials", els socialistes consideren que la situació a la institució "havia esdevingut insostenible" després de detenció de l'encara president.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats