Lleida
3/13° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El Segrià aposta per fer “territori, comarca i país” amb l’onzena edició dels Camins d’or líquid



Rutes, visites guiades i tastos d’oli centren les principals activitats


El Segrià posarà els seus municipis i el seu producte estrella, l’oli, als ulls de tothom amb l’onzena edició dels Camins d’or líquid. Amb l’objectiu de “fer territori, comarca i país”, un total de set municipis uniran l’oli amb els seus paisatges per oferir als visitants el millor de cada poble. Així ho va exposar el president del Consell Comarcal, David Masot, en l’acte de presentació celebrat a l’IEI. En aquest sentit, la vicepresidenta de la institució, Estefania Rufach, va assegurar que “tindrà un gran impacte en el territori” i el cap de l’àrea de Promoció Econòmica i Turisme del consell, Josep Lluís Huguet, va destacar “la proximitat, la qualitat i la seguretat alimentària” en què es basa el projecte, recordant els canvis que viu el territori i el sector de l’agricultura. 

Les activitats que s’oferiran combinaran activitats culinàries, fires, visites guiades, rutes històriques i concursos, els quals s’aniran fent des d’aquest diumenge fins al 15 de desembre als municipis d’Aspa, Maials, Alfès, Alcanó, Torrebesses, Seròs i Llardecans. 

Una metgessa, guardonada amb el premi del certamen

La metgessa especialitzada en nutrició, Antonieta Barahona, va rebre ahir durant l’acte de presentació del certament el guardó Camins d’or líquid 2019. Amb aquest premi, el consell li reconeixia la seva tasa d’assessorament i divulgació dels beneficis de l’oli verge extra. En declaracions posteriors a l’acte, Barahona va agrair haver rebut el guardó i va remarcar la importància que té aquest producte en l’àmbit culinari. Segons va explicar “l’oli verge extra és un aliment natural que, a més, ajuda a prevenir moltes malalties i a tenir una dieta equilibrada, i és un pilar bàsic de la dieta mediterrània”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paper



SOBRE L'AUTOR

Articles relacionats