Lleida
4/16° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


El Segrià projecta un sender turístic seguint el riu que connecti el nord i el sud de la comarcaEl Consell Comarcal dona el vist-i-plau al Pla Estratègic del Segrià


El Consell Comarcal del Segrià està pensant en ampliar la Ruta de l’Aigua que ja existeix en la zona del Segrià sud (que va d’Almatret fins a Utxesa) i estendre-la cap al Segrià mig (en poblacions del Baix Segre) i fins al Segrià nord arribant així fins a la població d’Alfarràs.

Es tractaria d’una gran ruta turística amb camins degudament senyalitzats per fer principalment a peu o en bici per gaudir de la natura i el paisatge i que seguirien el curs dels rius Segre i de la Noguera Ribagorçana, segons va avançar ahir el president del Consell Comarcal, David Masot.

L’ens comarcal va celebrar ahir una sessió plenària, on es va aprovar el Pla Estratègic del Segrià. “Es tracta d’una radiografia de tots els àmbits, que aborda totes les possibilitats de la comarca”, manifestà Masot, que afegí que per exemple servirà per redactar projectes que optin al Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). El document, que ara es farà arribar a tots els Ajuntaments, planteja mesures per combatre el despoblament en poblacions del sud del Segrià i recomanar la promoció del turisme en aquest àmbit per exemple amb les construccions de pedra seca.

El grup d’En Comú Podem al Consell Comarcal del Segrià celebrà ahir que el president del Consell, David Masot, atengues la petició que li van formular i que hagi desistit de pagar-se el pàrquing amb diners públics. “Agraïm que, a petició del nostre grup, hagi retirat la proposta del Ple, un canvi de parer en favor de l’eficiència i estalvi del diner públic, ja que entenem que el sou actual (55.000€) permet assumir a la presidència despeses com la del pàrquing”,  afirmà el grup d’En Comú Podem en un comunicat.

El ple també aprovà declarar el singular conjunt arqueològic del Gebut, al terme municipal de Soses, bé cultural d’interés local.

Planta de triatge

En un altre ordre de coses, ahir es va aprovar el projecte executiu de la futura planta de triatge de l’abocador comarcal de Montoliu de Lleida i segons el president comarcal es preveu que les obres comencin el novembre.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats