Lleida
-2 / 19° C (sol)
97% 26 km/h


El Síndic investiga d'ofici l'esllavissada de terra argilosa sobre el riu Garona a l'AranRafael Ribó ha sol·licitat informació a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, i també a les administracions araneses


El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha demanat informació a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), amb relació a les actuacions que aquest organisme té previstes per evitar els efectes derivats del vessament d'argila que s'ha produït al riu Garona, al seu pas per la Val d'Aran.

En els últims mesos han tingut lloc diversos despreniments de terra sobre el riu que poden comportar greus afectacions ecològiques. Així, el Síndic ha demanat informació a la CHE sobre els treballs d'inspecció que l'organisme de conca ha de dur a terme, ateses les seves competències, per garantir la viabilitat de l'ecosistema. També ha sol·licitat informació a les administracions araneses.

Ribó vol que se l'informi de les mesures urgents que s'adoptaran per evitar alteracions en la reproducció de les espècies de peixos que habiten a les aigües afectades: truites i cavilats, aquests últims en risc d'extinció.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats