Lleida
18-24° C (pluja)
97% 26 km/h


Els estudiants andorrans podran fer les proves de la selectivitat a la Seu d'Urgell a partir d'aquest cursLa Generalitat, el govern d'Andorra, l'ajuntament alturgellenc i la UdL signen un conveni que evitarà que s'hagin de desplaçar fins a Lleida


La Generalitat, el govern d'Andorra, l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i la Universitat de Lleida (UdL) han subscrit aquest divendres un conveni que facilitarà a l'estudiantat provinent del sistema educatiu andorrà poder realitzar les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) específiques a la Seu d'Urgell, ja aquest mateix juny. D'aquesta manera, evitaran haver-se de desplaçar per fer la selectivitat fins a la ciutat de Lleida com ho havien de fer fins ara i, així, podran examinar-se en un entorn més pròxim als seus llocs de residència. Aquesta mesura beneficarà aquest curs a prop d'una trentena d'estudiants andorrans. Els joves andorrans que volen accedir a universitats de Catalunya han de realitzar la fase voluntària específica.

Fins ara, els estudiants andorrans havien de desplaçar-se fins al tribunal de Lleida per realitzar la fase voluntària específica de la selectivitat que serveix per apujar la nota final d'admissió fins a una puntuació màxima de 14 punts. A partir d'ara, podran fer-ho en el lloc corresponent habilitat per l'Ajuntament de la Seu, amb el tribunal que la UdL desplaça a aquesta ciutat. El 2018 van fer les PAU a Lleida 39 estudiants andorrans, el 207 van ser 17, i el 2016, 18. 

Fruit d'aquesta col·laboració, la Generalitat, mitjançant l'Oficina d'Accés a la Universitat del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) es compromet a designar els membres que formaran part del Tribunal de correcció de la Universitat de Lleida a la Seu d'Urgell.

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, s'ha mostrat satisfeta per l'acord signat ja que suposa "una mostra de suma de generositats de totes les entitats que formem part d'aquest conveni". En aquest sentit, ha remarcat la voluntat i l'interès de totes elles "de facilitar eines als estudiants, que són els beneficiaris directes d'aquest acord". A més, la consellera ha recordat que "en aquesta nova economia, el talent juga un paper cabdal, i en aquest context, Catalunya té un sistema educatiu compromès amb la societat del coneixement".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats