Lleida
0/7° C (núvols)
97% 26 km/hEndesa instal·larà punts de recàrrega a la gasolinera Petromiralles de TàrregaSeran de càrrega ràpida (50 kW) i semirápida (22kW), universals -van bé per a qualsevol model de vehicle elèctric-, es poden reservar des del mòbil i estaran alimentats amb energia verda.


Endesa X i Petromirallalles, important distribuïdor de carburants a Espanya per volum de vendes, han signat un acord per a la instal·lació de carregadors, ràpids i semiràpids, en les 14 estacions de servei pròpies que té al nostre país i que estan situades a Catalunya (12 ), Navarra (1) i País Basc (1). L'únic punt de la demarcació de Lleida que contempla aquest acord és la gasolinera Petromiralles del quilòmetre 507-508 de la N-II, en el terme municipal de Tàrrega.

Els punts de recàrrega que es van a instal·lar seran de càrrega ràpida (50 kW) i semirápida (22kW), el que permet recarregar la bateria per a 100 km d'autonomia en 15 / 20min i 44min, respectivament. A més, són universals, ja que serveixen per a qualsevol model de vehicle elèctric.

Els clients de Petromiralles, siguin o no clients d'Endesa, podran realitzar les recàrregues dels seus vehicles d'una manera molt senzilla, gràcies a la nova aplicació per a mòbils que ha desenvolupat Endesa X, Juice Pass (ja disponible en IOS i Android). Tots els punts de recàrrega estaran connectats a la plataforma digital d'Endesa i els usuaris podran localitzar -a través d'aquesta aplicació-la estació de càrrega, conèixer el seu estat, i fins i tot abonar les recàrregues amb la targeta de crèdit.

A més, els clients podran fer aquesta recàrrega amb una electricitat generada per fonts 100% renovables i lliure d'emissions, que comptarà amb certificats de garantia d'origen (GdO).

Aquest acord de col·laboració entre Endesa X i Petromiralles s'emmarca en el Pla de Desenvolupament d'Infraestructures d'accés públic de recàrrega per al vehicle elèctric que va presentar Endesa a mitjans de novembre de l'any passat, l'objectiu és arribar als 8.500 punts de recàrrega en llocs de accés públic en cinc anys, el més ambiciós existent a Espanya.

En una primera fase, Endesa X s'establirà una xarxa de 2.000 punts de recàrrega que connectaran ciutats de més de 35.000 habitants i carreteres, cobrint els 15.000 quilòmetres de vies principals i àrees urbanes, i garantint així que el 75% de la població disposi d'infraestructures públiques de recàrrega al seu municipi. Això permetrà que els conductors tinguin sempre un punt de recàrrega a una distància inferior a 100 quilòmetres.

En una segona etapa, és a dir, de 2021 a 2023, Endesa X instal·larà més de 6.500 nous punts de recàrrega d'accés públic en centres comercials, pàrquings, cadenes hoteleres, àrees de servei, via pública, etc., per acompanyar el creixement del mercat del vehicle elèctric, dotant de major cobertura d'infraestructura a les zones urbanes i els principals nodes estratègics de comunicació, tant a la península com les illes.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats