Lleida
17-32° C (sol)
97% 26 km/h


Endesa realitza un simulacre d'incendi a la central hidroelèctrica de CanellesA la situació d’emergència es va fingir un foc que deriva en un incident ambiental


Endesa ha realitzat amb èxit un simulacre d’incendi a la central hidràulica de Canelles, a la Noguera, l’últim que la Companyia realitza aquest 2018. Aquesta operació forma part dels plans de prevenció i seguretat que Endesa realitza des del 2003, i de forma itinerant, a les instal·lacions de generació hidroelèctrica de Catalunya amb l’objectiu de prevenir incidents als complexos i estar preparats per actuar de manera segura i efectiva en el cas de produir-se’n, minimitzant així el temps de resposta.

El foc fictici s’hauria produït a l’interior de la central, a la planta -2, la qual cosa hauria activat l’alarma d’incendis de la instal·lació i, de retruc, hauria arribat l’avís al Centre de Control de Producció Hidràulica situat a la seu de Lleida, al barri dels Magraners. Aquest incendi s’hauria produït a un regulador de turbina, i per a sufocar-lo hauria calgut la injecció de 1.500 litres d’aigua i la utilització d’escumogen, amb la qual cosa no només s’ha simulat un incident tècnic, sinó que ha derivat en una intervenció ambiental. Immediatament s’ha mobilitzat el personal de guàrdia, és a dir, l’equip d’intervenció (EI) i també el d’emergència.

Els avisos de l’incident els van fer els mateixos operaris de la central, que també van simular alertar al telèfon d’emergències 112 Catalunya i el Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat. En qualsevol cas, la mobilització del personal va quedar confinada a l’interior de la instal·lació hidràulica.

L’objectiu del simulacre va ser provar les Mesures d’Emergència de la central i avaluar el seu personal; així com comprovar la coordinació i protocols d’avisos i comunicació entre els diversos actuants. Un cop finalitzada l’emergència, es va realitzar una reunió amb tots els participants per analitzar les accions.

La central hidràulica de Canelles, situada al riu Noguera Ribagorçana, va entrar en servei el 1959 i té tres grups amb una potència total de 107,4 MW.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats