Lleida
5/16° C (pluja)
97% 26 km/hERC proposarà al Senat millores en l’accés a Sant Joan de Déu d’AlmacellesEls republicans consideren que l’encreuament per accedir al centre, per la carretera N-240, pot suposar un perill pels seus usuaris i proposaran a la cambra de Madrid millores de seguretat per facilitar-ne l’arribada i la circulació


Sara Bailac, senadora d’ERC i Ignasi Comella, portaveu d’ERC a l’ajuntament d’Almacelles, han visitat avui el centre de salut mental Sant Joan de Déu d’Almacelles, per comprovar personalment la via d’accés a les instal·lacions, per la carretera N-240, la qual presenta poques mesures de seguretat. Els republicans consideren que aquesta carretera pot suposar un perill per als seus usuaris, especialment per aquells que volen accedir al centre hospitalari i s’han compromès a presentar al Senat propostes de millora pel que fa aquest punt de la via.

La senadora explica que la intensitat mitjana diària de circulació del tram de la N-240 on s'ubica el centre és de 2.638 vehicles, 9,7% dels quals són pesats, amb l’agreujant que 7 d’aquests són de matèries perilloses. “El Pla de Mobilitat del centre reflecteix que hi ha un gran volum de trànsit en l'accés des de la N-240 estimat en 200 accessos diaris per part dels treballadors i 36 accessos diaris de vehicles pesats. Per tot plegat, el grup d’ERC proposarem al Senat una bateria de millores, que serveixin per pal·liar la inseguretat que pot generar als usuaris del centre, treballadors, familiars i proveïdors la circulació per la N-240, especialment a l’hivern quan hi ha boira espessa i les condicions climatològiques no són les adients.”

Bailac assegura que estudiaran quina és la millor opció a dur a terme en aquest encreuament, “Deixarem que els tècnics analitzin quina és la millor solució per reduir la perillositat d’aquest tram, ja sigui una rotonda o un tercer carril, però és evident i el centre ho reclama, que s’ha de fer una modificació urgent”.

Els republicans van ser atesos pel director del centre, Guifre Palau, qui els va explicar més detalladament l’alt risc que suposa pel centre aquest encreuament, tenint en compte que al centre hi treballen més de 400 persones i presta servei a unes 370 persones usuàries. La senadora es va comprometre a informar de tots els avenços que es vagin fent respecte aquest tram.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats