Lleida
21-37° C (sol)
97% 26 km/h


Espot portarà els esquiadors a les pistes amb màquines trepitjaneu a partir de dijousL'estació oferirà transport alternatiu mentre continuen les proves per a la reobertura del telecadira avariat


Les pistes d'esquí d'Espot (Pallars Sobirà) tornaran a estar operatives a partir d'aquest dijous, tot i que per accedir-hi s'aplicarà un sistema de transport alternatiu al remuntador de La Roca, que està avariat des de principis de mes. D'aquesta manera, s'utilitzaran màquines trepitjaneu perquè els visitants puguin arribar fins a la cota 2000, salvant així el tram de la infraestructura que continua en proves i a l'espera d'obtenir el certificat que autoritzi, de nou, la seva entrada en funcionament. Mentre es posa en marxa l'operativa, els clients que s'allotgin a la zona d'Espot i comptin amb el forfet de temporada d'SkiPallars podran anar sense cost al sector de La Peülla de Baqueira-Beret, mesura que també s'aplica pels que hagin reservat estades combinades.

Les màquines trepitjaneu estan equipades amb cabines i faran un recorregut d'1,5 quilòmetres, un trajecte que dura uns deu minuts. A més, en dies de màxima afluència de visitants, s'activarà, si és necessari, un servei de reforç de transport per carretera amb vehicles 4x4, que tenen una capacitat per a set persones. En aquesta opció, el temps de recorregut és d'uns 20 minuts, amb una distància de 7,1 quilòmetres. El cost d'aquest transport alternatiu està inclòs en el preu del forfet i els horaris per fer-lo servir es faran coincidir amb l'obertura i el tancament de l'estació. A més, la pista blava Camí del Llop s'habilitarà per als esquiadors que vulguin fer l'última baixada fins arribar al peu del telecadira de La Roca.

En paral·lel, segons ha informat Ferrocarrils de la Generalitat en un comunicat, aquelles persones que s'allotgin a la zona d'Espot podran seguir bescanviant el forfet de temporada de les estacions d'SkiPallars a Baqueira-Beret, presentant-lo a les taquilles del sector de La Peülla. A més, els clients que hagin reservat estades combinades amb forfet amb allotjament en la mateixa zona també podran esquiar a Port Ainé o bescanviar els seus bons als hotels per forfets de Baqueira Beret sense cap cost afegit.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats