Lleida
2/12° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


Esquerra dóna per fet que JxCat pactarà la Paeria de Cervera amb el PSC i SiFEls republicans, els més votats, es quedarien a l’oposició


Les negociacions entre ERC i Junts per Cervera es van donar ahir a la nit per trencades, segons afirmaven els republicans en un comunicat en el qual acusaven a JxCat de tenir ja tancat el pacte amb el PSC i SiF que deixaria als republicans, la força més votada el 26M, i la CUP a l’oposició.

ERC havia ofert a JxCat “un any d’alcaldia i entrar al govern del Consell Comarcal”, una oferta que qualificaven de “prou generosa i estàvem disposats a ampliar-la”. Així ho van expressar ahir els dos caps de llista de les formacions. El republicà Joan Santacana va explicar que l’última oferta que havien fet a Junts era “tres anys nosaltres a l’alcaldia i un ells”. A hores d’ara “no hi ha res tancat” asseguraven Raimond Fusté (PSC) i Ramon Augé (JxCat). ERC va voler recordar “la promesa, en plena campanya, de no pactar amb els partits del 155”. Els republicans asseguren que “Junts, contravenint l’estratègia d’unitat d’acció del sobiranisme de la qual fan bandera, n’envia 6 a l’oposició”. 

La Paeria de Cervera celebra l’últim Ple de la legislatura

El Ple de la Paeria de Cervera va celebrar la darrera sessió, dimecres 12 de juny, en la qual es va aprovar l’acta de la sessió anterior i es va donar per finalitzada la legislatura 2015-2019.

El Ple es va desenvolupar en un ambient cordial i distès entre tots els regidors del Consistori, que van brindar per la ciutat de Cervera i van desitjar encerts al nou Ajuntament. També van tenir un record als presos polítics i exiliats.

Molts dels actuals regidors es van acomiadar dels que han estat els seus companys aquests darrers quatre anys. Va ser el darrer Ple del paer en cap, Ramon Royes, i dels paers Marc Llorens, Ainhoa Barrionuevo, Núria Regí, Ramon Armengol i Josep Ortiz. Sí que continuaran els paers Joan Santacana, Ricard Vicente, Jordi Pons, Joan Prat, Raimond Fusté i Antonio Delgado. 

La d’ahir ser la darrera sessió abans del Ple de constitució de la nova Corporació Municipal i la investidura del nou alcalde, previst pel dissabte 15 de juny, a les 12 hores.

Els regidors de la legislatura 2015-2019 han estat:

Convergència i Unió (CIU): Ramon Royes Guàrdia, paer en cap; Marc Llorens Guim, Ainhoa Barrionuevo Martínez i Jaume Rossich Batalla

MES-ICV-E: Ricard Vicente Martínez i Núria Regí Olesti

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC): Ramon Armengol Cera i Joan Santacana Vélez

Candidatura d'Unitar Popular - Poble Actiu (CUP-PA): Jordi Pons Marimon.

Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC): Raimond Fusté Boix.

Independents de la Segarra (InSe): Josep Ortiz Bernaus

Grup Mixt: Antonio Delgado García

Solucions i Futur (SIF): Joan Prat González

Regidors que entren al Consistori després de les eleccions del maig del 2019:

ERC-MES: Joan Santacana Vélez, Mercè Carulla Castells, Ricard Vicente Martínez i Meritxell Ramon Rius.

Junts per Cervera: Ramon Augé Gené, Roser Segura Ribalta i Xavier Gras Vilaseca.

CUP-Amunt: Mireia Brandon Trepat i Jordi Pons Marimon

SiF:  Joan Prat González i Assumpta Creus Cortadellas

PSC-CP:  Raimond Fusté Boix i Antonio Delgado García

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats