Lleida
3/12° C (boira i sol)
97% 26 km/h


Fins a 220 autobusos sortiran de Lleida per anar a la manifestacióLa demarcació participarà un cop més a la Diada de l’11-S


Fins a 220 autobusos sortiran de la demarcació de Lleida amb destinació Barcelona, demà, per participar a la manifestació de la Diada, organitzada per l’ANC i Òmnium Cultural.

Entre 220- i 225 autobusos sortiran demà des d’algun punt de la demarcació de Lleida per arribar a la protesta prevista a Barcelona i organitzada per ANC i Òmnium Cultural. Concretament, 180 ho faran des de la Plana de Lleida i 20-25 de la zona del Pirineu. 20 més partiran des de la ciutat de Lleida.

Segons va manifestar Jordi Alzina, líder d’ANC Lleida, es preveu que per la part de Ponent hi hagi una afluència similar a la de l’any passat i destaca que molta gent no confirma la seva assistència fins al final. Per la qual cosa, el nombre d’autocars no és definitori respecte el número exacte de lleidatans i lleidatanes que demà acudiran a Barcelona a celebrar la Diada Nacional. La tradicional manifestació de la Diada, organitzada per l’ANC, ja té més de 300.000 inscrits.  Ho va anunciar l’organització, que també va explicar que ja hi ha dos trams totalment plens, el 7 i el 8, que són a la carretera de Sants.

A més, hi ha 15 trams gairebé plens per a aquest Onze de Setembre. Des de l’Assemblea han destacat que els últims dies s’han disparat les inscripcions molt significativament, i han comptabilitzat un total d’un miler d’autocars plens reservats i 240.000 samarretes venudes.

El nombre d’inscrits ha anat creixent amb força les dues últimes setmanes, després que a mitjans d’agost s’anunciessin unes xifres inferiors a les dels últims anys. Els organitzadors, però, segueixen fent una crida a la participació per exigir la unitat estratègica de l’independentisme.

Aquest any, la manifestació dibuixa una estrella des de la plaça d’Espanya i els carrers que hi conflueixen i tindrà el seu recorregut per la Gran Via.

Protecció Civil ha demanat als assistents a la concentració de la Diada que esglaonin l’arribada i la sortida per evitar incidents.

També ha reclamat que s’utilitzi preferentment el transport públic.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats