Lleida
3/19° C (boira i sol)
97% 26 km/hGossos campions a RialpLa localitat del Pallars Sobirà acull la competició Summer Agility


Més de 300 gossos competeixen fins diumenge en la segona edició de la Rialp Summer Agility. Es tracta d’una disciplina esportiva que fomenta l’obediència del gos d’una manera divertida, al mateix temps que es reforça el vincle entre l’amo i l’animal. 

Aquesta competició internacional se celebraal camp de futbol municipal de Rialp, al Pallars Sobirà, i compta amb la presència de més de 700 persones entre propietaris de gossos que competeixen i acompanyants. Per agilitzar la prova s’han muntat dues pistes de manera que es facilita la competició simultània de dos participants a la vegada.

Carles Fortuny, organitzador de l’Agility, explica que les proves s’adapten a la mida dels gossos.  Pel que fa a la procedència dels participants, n’hi ha d’Espanya, Portugal, França, Suïssa, Bèlgica, Itàlia, Eslovènia, Alemanya i els Estats Units. Però la majoria són catalans. 

Els participants poden optar a participar en les proves oficials avalades per la Reial Societat Canina espanyola (RSCE) i la Fédération Cynologique Internationale (FCI). La prova compta amb jutges procedents de França, Suïssa, Alemanya i Estònia, així com amb la presència d’una veterinària per assessorar i solucionar qualsevol possible incidència que pugui sorgir. Tots els gossos abans de competir han de passar controls de la targeta de vacunació i de documentació. 

L’organització ha previst per als participants un espai per a caravanes, amb preses de llum i aigua, lavabos i bar,  i zones de refresc per als gossos. Fortuny ha explicat que la complicació més gran ha estat l’allotjament per a molts dels participants perquè molts hotels de la comarca no accepten animals.

FOTOS: Marta Lluvich (ACN)

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats