Lleida
-2 / 16° C (sol)
97% 26 km/h


La Diputació de Lleida invertirà 40 MEUR en els propers quatre anys per desplegar la fibra òptica a tota la demarcacióReñé ha informat als alcaldes de l'Alt Urgell de l'execució d'aquest projecte, la redacció del qual estarà enllestida en un mes


La Diputació de Lleida preveu destinar deu milions d'euros anuals, a partir del 2019 i fins al 2022, al desplegament de la fibra òptica arreu de la demarcació. Així ho ha explicat el president de la corporació provincial, Joan Reñé, als alcaldes i alcaldesses de l'Alt Urgell en una trobada mantinguda aquest dimecres al Consell Comarcal. D'aquesta manera, la voluntat és que la redacció del projecte, que està duent a terme la secretaria general de Telecomunicacions, estigui enllestida en un mes i que aquest s'executi en els propers quatre anys.

En el marc de la trobada també s'ha posat de manifest la necessitat que els ens locals i comarcals disposin de més recursos per poder fer front al manteniment de camins i s'ha informat als assistents del pla per facilitar que cada municipi pugui comptar amb un desfibril·lador.

Reñé ha explicat que l'objectiu del desplegament de la fibra òptica arreu de la demarcació lleidatana és aconseguir que "qualsevol nucli habitat de les comarques de Lleida, estigui al Pirineu o a la Plana, tingui accés a aquest tipus de connectivitat". Per aquest motiu, ha dit que enguany ja s'està invertint en la redacció de l'estudi, el qual estarà enllestit en un mes, que ha de fer realitat aquest projecte en els propers quatre anys. En aquest sentit, ha afirmat que la corporació provincial hi destinarà, entre 2019 i 2022, fins a 40 milions d'euros per fer-ho possible i que la voluntat és que totes les comarques avancin "en el mateix ritme".

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats