Lleida
8/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/hLa Generalitat preveu aprovar a finals d'any el pla pels usos esportius de RialbEl document, ara en redacció, definirà com es pot treure rendiment a la làmina d'aigua


La Generalitat es calcula que farà l’aprovació inicial del pla director de l’embassament de Rialb, que inclourà el pla d’usos turístics i esportius de la làmina d’aigua, a finals d’aquest any o principis del que ve, segons ha informat a LA MAÑANA l’alcaldessa de Bassella, Cristina Barbens.

Aquest pla regirà tots els aprofitaments lúdics del pantà, un dels més grans de l’Estat espanyol i que ocupa superfície dels termes de Bassella, Oliana i Peramola, a la comarca de l’Alt Urgell, i de Ponts, Tiurana, i Baronia de Rialb, a la Noguera.

El nou pla director especificarà quines activitats aquàtiques es podran fer i en quines zones concretes del pantà. En principi i a l’espera de conèixer el pla, es podrà practicar esquí aquàtic, rem, vela i també s’ha demanat permís per motos aquàtiques.

CLUB NÀUTIC D’ANDORRA

L’explotació esportiva i turística del pantà de Rialb ha despertat ja interès. Una de les entitats és el Club Nàutic d’Andorra, que voldria operar des de l’embassament. Andorra podria tenir en aquests moments fins a 20.000 embarcacions repartides pel litoral català, algunes de les quals podrien navegar en un futur proper a l’embassament de Rialb, força proper al Principat.

L’Ajuntament de Tiurana ja ha tingut contactes amb la Federació Catalana  de Vela i de Rem amb l’objectiu de que al pantà es puguin fer entrenaments d’esportistes d’elit en un canal que podria tenir fins a 5 quilòmetres de llarg.

Cal recordar que el canal olímpic de Banyoles solament té una llargària d’un quilòmetre. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats