Lleida
15/33° C (sol)
97% 26 km/hLa Granadella inaugura el nou passeig escultòric al mirador de les Terres de l’EbreEn aquesta edició es descobriran dues obres de Land Art dels artistes Sergi Quiñonero i Cristian Gil.


El proper divendres, 9 d’agost, a les 20h., l’Ajuntament de la Granadella inaugurarà el nou passeig escultòric a l’aire lliure al mirador de les Terres de l’Ebre (Coll de Bovera), que forma part del projecte del Centre de de la Cultura de l’Oli de Catalunya (CCOC) OIiverart 2019.

El novembre de 2018 el CCOC va obrir la convocatòria Oliverart 2019 per a la presentació projectes amb la finalitat d’incentivar la creació artística contemporània i explorar el diàleg entre art i natura. La convocatòria, oberta a qualsevol disciplina, establia la temàtica enfocada en incidir en conceptes com la ruralitat, la natura, el paisatge, o la sostenibilitat del territori. El lloc d’exposició permanent a l’aire lliure seria consensuat entre organització i artista en l’entorn del passeig del mirador de les Terres de l’Ebre del municipi.

Es van presentar set obres, van arribar propostes tant de Catalunya com de l’Estat Espanyol, i es van seleccionar dues obres, les dels artistes de Land Art, Sergi Quiñonero i Cristian Gil.

L’obra seleccionada de Sergi Quiñonero, en pedra, porta per títol “Punts suspensius...”, segons l’artista “...punts suspensius gira al voltant d’un interrogant, un qüestionament del moment històric en el que estem immersos sobre com ens estem relacionant amb la Terra i com l’estem tractant i la forma en que obtenim d’ella els recursos que necessitem per sobreviure...”. Quiñonero, nascut a Barcelona, és artista visual, poeta i performer. Llicenciat en Psicologia i Educador social, compta amb nombrosa obra i exposicions, actualment resideix a la Pobla de Massaluca (Terra Alta).

L’obra de Cristian Gil, en fusta, porta per títol “Connexions”, segons l’autor “...ens permet reflexionar i entendre què l’univers i nosaltres estem íntimament interconnectats,  ja que les oliveres, el nostre cos i la vida estan formats per compostos de carboni; tots som natura...”. Cristian Gil, nascut a València, és Graduat en Belles arts i Màster en producció artística, compta amb nombroses exposicions i una intensa activitat investigadora. Actualment exerceix de professor a la Universitat Politècnica de València.

La inauguració de les dues obres comptarà també amb una performance de l’artista Sergi Quiñonero i una degustació de productes de proximitat a càrrec del CCOC.

El CCOC posa en marxa així un projecte singular amb l’ambició de consolidar-se a mitjà i llarg termini com un dels espais d’art i natura de referència a Catalunya i en especial a les Terres de Ponent.

Foto: Sergi Quiñonero

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats