Lleida
17/34° C (sol i núvols)
97% 26 km/hLa literatura i el vi amb DO s’agafen de la mà a la Biblioteca d’Artesa de SegreUna probada analitza el libre ‘L’últim abad’, de Martí Gironell


La biblioteca Joan Maluquer i Viladot d’Artesa de Segre  va acollir dimecres dia 12 la reunió del Club de Lectura de la Biblioteca amb Denomincació d’Origen (DO). A la trobada, es va comentar el llibre que s’ha llegit aquest mes. Es tracta de L’últim abat de Martí Gironell.

En aquesta ocasió la tertúlia va estar acompanyada d’una copa de vi provinent del Celler Rubió de Sòls. La biblioteca d’Artesa participa en el projecte del Departament de Cultura, Biblioteques amb DO, on es marida la cultura del vi amb les lletres. 

Així, la biblioteca cada any convida a participar un celler de la zona d’Artesa de Segre, en aquest certamen el celler convidat ha estat el celler Rubió de Sòls de Rubió de Baix, durant el mes de febrer les activitats de la biblioteca estan acompanyades dels seus vins.

El llibre escollit per comentar en la reunió del mes de febrer fa referència al món del vi. La resistència de Sant Benet de Bages al rei de Castella,  permet reviure les tradicions, l’art, el món del vi, la gastronomia, les relacions i els interessos enfrontats en un moment convuls per a Catalunya. 

Es tracta d’una conxorxa orquestrada pel rei de Castella i la Congregación de la Observancia de Valladolid que amenaça de posar en perill els monestirs catalans, que s’uneixen per resistir aquest embat imperialista.

FOTO: Ajuntament d’Artesa de Segre

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats