Lleida
18-24° C (pluja)
97% 26 km/h


La manca de nevades i les altes temperatures obliguen a tancar l'estació d'esquí del Port del Comte abans d'hora Les condicions meteorològiques actuals dificulten la producció de neu artificial ACN La Coma i la Pedra .- L'estació d'esquí del Port del ComteLes condicions meteorològiques actuals dificulten la producció de neu artificial


L'estació d'esquí del Port del Comte va tancar portes dissabte, setmanes abans del que és habitual. Segons ha explicat el seu director a l'ACN, Albert Estella, el poc que ha nevat aquest hivern i les elevades temperatures han condicionat que l'estació s'hagi vist obligada a finalitzar la temporada abans d'hora. Les últimes setmanes l'empresa havia optat per resoldre la mancança amb neu artificial però, les elevades temperatures d'aquest març, "feien que al migdia no quedés neu", diu Estella. Tot i que és aviat per fer un balanç de la temporada, el director assegura que el bon temps que ha fet els caps de setmana ha omplert d'esquiadors l'estació i que, per tant, els números no seran del tot dolents.

El Port del Comte va obrir portes a principis de desembre i la intenció era allargar la temporada fins a Setmana Santa. Les condicions meteorològiques, però, han impedit fer-ho. Enguany s'han registrat menys nevades del que és habitual, acumulant alhora menys gruixos de neu. La més destacada va ser al novembre, abans de que l’estació obrís portes.

Sense cap nevada important en dos mesos, l'estació ha anat funcionant fins ara gràcies a la producció de neu artificial. Al febrer, explica Estella, la humitat va permetre mantenir la neu més temps, però ara al març, amb la pujada dels termòmetres i el fet que hi hagi més hores de sol, "era més difícil de mantenir". La setmana passada només es disposava del 60 % del domini esquiable i majoritàriament amb neu artificial.

Bons caps de setmana

A hores d'ara l'estació encara no ha fet balanç de la campanya. No obstant això, Estella explica que el bon temps que ha fet pràcticament tots els caps de setmana ha afavorit que l'estació s'omplís d'esquiadors. L'any passat, en canvi, malgrat que l'estació va poder mantenir-se oberta més dies, el mal clima dels caps de setmana va dur a menys esquiadors. Per aquesta raó, diu el gerent, tot fa preveure que, malgrat l’escurçament d’enguany, en la comparativa de les dues temporades no variïn tant els números.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats