Lleida
17-29° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La nova cúpula de la Policia Local de Mollerussa fa el traspàs de funcions amb els sortintsL’inspector i el sergent sortints passen el testimoni després de jubilar-se juntament amb 4 agents més ara al febrer i un que ho farà a l’abril


La nova cúpula de la Policia Local ha pres avui possessió del càrrec de manera formal davant l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Ramon Domingo, després de rebre el testimoni de l’inspector, Joan Martínez, que ha format part del cos en els darrers 39 anys, i del sergent Joan Lozano. Les seves funcions les assumiran, respectivament, els dos nous sergents, Salva Tuxans i Bruno Calero, el primer dels quals per aquest any les funcions de cap de la Policia Local.

La cúpula es completa amb 4 caporals, Carlos Carrascal i Eloi Ollero, que ja ho eren ara, i Isabel Puig i Míriam García, que assumeixen el càrrec amb la voluntat de complir amb el Pla d’Igualtat Intern que té en vigor el consistori. La reestructuració de la Policia Local ha estat motivada per la jubilació anticipada aquest mes de febrer de sis del seus membres i d’un setè al mes d’abril, els quals s’acullen al Real Decret 1449/2018 aprovat a finals d’any que estableix un coeficient reductor de l’edat de jubilació en favor dels policies locals. 

Amb tot la plantilla estarà formada enguany per 21 agents amb l’objectiu que de cara al 2020 puguin ser 22 per facilitar els quadrants en base al pla de treball fixat per el cos de la Policia Local de Mollerussa. En aquest sentit, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha explicat que les places que quedaran vacants seran cobertes en breu per agents que actualment estaven en excedència i altres agents d’altres cossos que hi accediran per promoció horitzontal. En funció, de com quedi la reestructuració amb aquesta cobertura prèvia, el primer edil ha indicat que també es contempla la possibilitat de fer una oferta pública per completar la plantilla prevista pel consistori, que ha passat en els darrers dos anys de tenir 18 agents a tenir-hi 21.

Solsona assegurat que “la musculatura del cos esta operativa des d’aquest setmana amb la reestructuració de la cúpula” i ha indicat que properament està previst dur a terme un acte formal de reconeixement de la tasca feta al municipi als agents que s’han jubilat, els quals han estat, en la seva majoria, més de 30 anys al servei de la comunitat. Per la seva banda, l’inspector Joan Martínez ha explicat que va arribar a Mollerussa sent agent judicial i que al poc es va incorporar com a agent del primer cos de la Policia Local de la ciutat amb el primer alcalde de la democràcia, Joan Roca, al que han succeït cinc alcalde més.  També ha tingut un record per l’època en que Mollerussa era a l’epicentre de l’oci nocturn i com era la feina de policia en aquells anys. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats