Lleida
19-35° C (sol)
97% 26 km/h


La Pobla de Segur fa una crida per fer un ús responsable de l’aigua potableL'Ajuntament comunica que “actualment, estem consumint més aigua potable de la que es genera”


La Pobla de Segur és un poble majoritàriament de segona residència, és per aquest motiu que durant la primera quinzena del mes d’agost, la població augmenta, perquè les famílies aprofiten per fer vacances, descansar i anar a visitar els familiars més propers.

Per aquest fet, l’Ajuntament de la Pobla de Segur va fer un comunicat a través de les xarxes socials, avisant al poble que “actualment, estem consumint més aigua potable de la que es genera”, en relació, es va demanar als ciutadans una presa de consciència de la reducció del consum i l’ús responsable. Marc Baró, l’alcalde del poble de la Pobla de Segur va afirmar que tot i tenir dos rius a prop, i de moment, tenir els dipòsits plens, s’ha notat amb l’augment de la població una baixada d’aigua en la capacitat dels dipòsits.

A més, va fer una crida a tot el Pallars Jussà, perquè tinguin en compte la situació en la qual es troba la comarca aquest estiu, perquè, hi ha molta gent que no n’acaba de ser conscient “del cost  elevat de l’aigua i el procés de canalització”. Per altra banda, Baró, va destacar que “el poble no està del tot conscienciat amb la situació actual i que si no reduïm i fem un ús responsable del consum de l’aigua potable, haurem de prendre mesures al respecte, fent talls al subministrament de l’aigua puntuals”.

Tanmateix, l’Ajuntament de Sort, també va anunciar en un comunicat que “davant la calor, la sequera i l’augment de població turística durant els mesos d’estiu, demana al poble que per evitar restriccions en l’aigua potable, facin un ús responsable”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats